Summering

Åren går, vi förändras och kvar är frågan. Vad har hänt under tiden? Hur har dina 60 år sett ut? Har det fötts någon mer stor man eller kvinna? Finns det kända milstolpar och vad kostade mjölken 1971? Kanske inte alla är stora frågor men visst vill vi ändå ha svar?

1951 – Föddes du käre Bertil, en liten och nyfiken bebis. Rund och glad bultade du på grytorna. Du hade knappt några tänder men takten fanns där. Samtidigt som du satt i mamma Märtas kök och hamrade så föddes det några andra sköna juveler detta år! Här har du ett axplock; Steven Seagal, Jane Seymore, Bonnie Taylor & Bob Geldof

1961 – Nu är du 10 år och har benen fulla med spring. Du har precis genom historien i skolan fått reda på att världen är rund, det finns en hög av historiska kungar och världen håller i samma ögonblick andan eftersom USA involverar sig i Vietnamnkriget. Nu i efterhand kan man undra, vad gjorde de där? Ingen vet egentligen och du som 10 åring brydde dig nog föga.

1971 – Som kavat 20 åring var det rock för hela slanten. Mat, sömn och andra ting kom långt bak i prioriteringen. Men eftersom din energi flödade så kan man knappast skylla på kalkbrist. Mjölken låg på stadiga 1 kr 18 öre. Alla drack mjölk till middagen 1971 och så även du.

1981 – Var rostbiff med potatissallad, Africana och cheesecake trendigt på familjemiddagarna. Du fyller 30 år och avnjuter säkert några av dessa rätter både en och två gånger.

1991 – Som 40 åring så funderade du några gånger över modet. Var verkligen bomberjacka och rutig skjorta något för dig? Kanske låg midjeväskan närmare? Fast permanentat hår och midjeväska? Hmm

2001 – När du fyllde 50 år så ändrades världen. Twin Towers flög i backen och ordet terrorist låg i var mans mun. Kanske var det hotet eller kanske var det din födelsedag – men något förändrades.

2011 – Du är nu 60 år och det oskrivna bladet ligger redo att bli skrivet. Ta chansen, du blir bara 60 år en gång, kom ihåg det.

Hipp, hipp hurra och ett varmt, stort grattis. Många kramar önskar Hanna & Therese

Bertil Sunnerkvist 60 år 10 februari 2011

Berra 70 år 10 feb 2021

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)